Huishoudelijke hulp

Merkt u dat u moeite heeft met het onderhouden van uw huishouden, maar u wilt wel zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Wij kunnen hier meer informatie over geven.

Waar kunnen wij u bij ondersteunen?

Heeft u of uw naaste een WLZ indicatie en heeft u moeite met het onderhouden van het huishouden? Thuiszorg Zoetermeer kan daarin ondersteunen.

Het kan voorkomen dat u vanwege ziekte, ouderdom of om wat voor reden dan ook niet meer in staat bent uw huishouden draaiende te houden. Bij het ontvangen van huishoudelijke hulp wordt u ondersteund bij uw huishoudelijke taken daar waar het nodig is, zodat u nog zelfstandig thuis kan blijven wonen. U kunt hierbij denken aan onder andere:

Stofzuigen
Dweilen
Boodschappen doen
Afwassen
Strijken
Ramen lappen
Sanitair schoonmaken
Bed verschonen

Hoe vraag ik huishoudelijke hulp aan?

In veel gevallen kunt u een bijdrage van de overheid krijgen voor de kosten van deze huishoudelijke hulp. Dit wordt geregeld in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Om in aanmerking te komen voor een bijdrage heeft u een indicatie nodig van het Wmo-loket in uw gemeente. De gemeente beoordeelt welke zorg het beste bij u past. Er bestaat de mogelijkheid om zorg in natura te ontvangen (ZIN). U maakt dan een keuze uit de door de gemeente geselecteerde zorgaanbieders. Namens u zal de gemeente zorgdragen voor de financiële afwikkeling van de geleverde zorg. Thuiszorg Zoetermeer heeft geen contracten met de Wmo. 

Ook is het mogelijk dat u een persoonsgebonden budget (pgb) ontvangt, waarin een vergoeding voor huishoudelijke zorg in de vorm van een budget zit. U kunt daarmee zelf uw zorg inkopen bij een thuiszorgorganisatie of persoon naar keuze.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en de aanvraag van huishoudelijke hulp kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor algemene zaken kunt u ons tijdens kantooruren (9.00-17.00 uur) bereiken op 079-2002050

Of stuur een mail naar info@thuiszorgzoetermeer.org en wij zullen spoedig contact met u opnemen.